6 trucuri pentru a decora o baie mică
6 trucuri pentru a decora o baie mică

O baie mică poate fi de mare impact pentru casa ta atunci când ea este decorată și organizată eficient. Așa că, fără să le subestimăm pentru spațiul restrâns, îți propunem câteva trucuri prin care ele pot să se transforme în spații folosite deștept, cu designuri atractive.

Folosește lumina naturală

Lumina naturală face spațiile mici să pară mai mari, așadar profită de fiecare geam pe care îl ai în baia ta. De asemenea, folosește un iluminat cu spoturi, cald pentru spațiul mic din baie.

Alege culori deschise

Culorile joacă un rol improtant în aspectul unei camere, iar în cazul băilor mici, culorile deschise sunt cele mai bune alegeri. Nuanțele pastel sunt o alternativă la clasicul alb dar și nuanțele de gri pot fi integrate perfect.

Organizează-ți inteligent obiectele

Ar putea părea evident, dar spațiile pline de lucruri vor părea mai mici. Ascunde cosmeticele și produsele de curățenie în dulapuri suspendate, care dau impresia unui spațiu bine organizat.

Decorează cu linii clare

O tactică pentru a evidenția spațiile mici este să folosești un design simplu și modern pentru baia ta. Liniile clare, în combinație cu tonuri deschise și folosirea unor uși din sticlă pentru cabina de duș creează o senzație de aerisire a spațiului.

Dușul în favoarea căzii de baie

Dacă ești genul de persoană care face mai mult duș decât baie, o idee de economisire a spațiului este să scoți cada de baie, în favoarea unei cabine de duș, cu un design mai curat și compact.

Îndrăznește să adaugi efecte

Chiar dacă spațiile mici au nevoie de culori deschise pentru a părea mai mari, nu ezita să le dai un strop de culoare și personalitate. Ideali sunt pereții accent care să pună în valoare toate celelalte obiecte din baie, însă poți să te folosești de prosoape, deocrațiuni sau accesorii de baie pentru a crea contrast. Chiar și o vază cu flori poate să adauge o notă de noutate spațiului din baie.


Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!