Amenajarea unui dormitor modern
Amenajarea unui dormitor modern
Când vorbim despre dormitor, ne gândim la o încăpere personală și intimă, perfectă pentru duminicile leneșe, locul în care fiecare dintre noi își dorește să scape de problemele zilnice și să aibă momente de relaxare cât mai plăcute. Dacă îți dorești să obții un dormitor modern, trebuie să acorzi atenție fiecărui detaliu, de la tipul de material folosit pentru mobilă și parchet, până la textura accesoriilor pentru pat. Toate elementele care compun un decor modern contribuie la crearea acelei stări de confort pe care ne-o induce o amenajare bine făcută. Avem pregătite pentru tine câteva sfaturi și idei care te vor ajuta să te inspiri și să-ți scoți din banal dormitorul.

Încearcă să folosești culori calde – tonuri de bej, crem, alb sau bleu. Acestea dau senzația de liniște și calmează psihicul după o zi încărcată. Pentru efecte vizuale deosebite, însă, poți combina culori tari și calde.
Alege să amenajezi un perete cu finisaje speciale, diferit de ceilalți pereți. Este o metodă simplă de a transforma un dormitor modest, la prima vedere, în ceva spectaculos. Joacă-te cu texturile și culorile, alege un model îndrăzneț, puternic, pentru a adăuga o notă de profunzime și dramatism sau o cromatică deschisă pentru a da iluzia de spațiu larg. De la lemn, la diferite modele de mozaic sau faianță, opțiunile sunt nenumărate.
Spre exemplu, mozaicul este un element modern care îți accentuează și îți personalizează dormitorul. Încearcă să treci peste ideea că mozaicul se rezumă doar la mici pătrate din ceramică sau sticlă. În designul interior modern, îl găsești sub diferite forme și texturi, pornind de la modele circulare și ajungând la cele dreptunghiulare, sau în culori neconvenționale , puternice până la cele naturale, care imită piatra.
O idee inovatoare, dar și îndrăzneață pentru foarte mulți dintre noi, mozaicul este alegerea multor designeri atunci când redecorează un dormitor. Beneficiezi și aici de o palată largă și diversificată de modele, care imită la perfecție lemnul sau piatra, cu motive florale sau geometrice, în diferite forme și mărimi. Ține cont, și în acest caz, de viitoarea nuanță a pereților, dar și de cea a mobilierului și accesoriilor atunci când alegi culoarea mozaicului, pentru a nu risca să încarci prea mult încăperea.

 

mozaic dormitor modern

 

Mozaicul în culori puternice se îmbină perfect cu un mobilier în nuanțe neutre pentru a-l scote în evidență, fiind piesa de impact a dormitorului tău, iar cel cu model arăbesc are nevoie să fie încojurat de obiecte cât mai simple pentru a nu încărca vizual.

Pardoseala este un alt factor care contribuie la obținerea unui dormitor modern. Treci peste clișeul clasic, obișnuitul parchet, și plachează podeaua cu faianță sau mozaic.
O alegere modernă, elegantă și în același timp foarte practică este faianța. Foarte dură, este mult mai rezistentă, nu se zgârie atât de repede și în plus este ușor de curățat și întreținut. În plus, dacă optezi pentru plăci mari de faianță, vei obține efectul de spațiu mai mare.

 

parchet dormiitor modern

Mai ai nevoie doar de un pat mare, cât mai încăpător, pe care poți să-l accesorizezi cu pături, cuverturi și câteva perne în culori și modele diferite, pentru un aspect plăcut și confortabil, de noptiere, o consolă sau o comodă pe care poți așeza televizorul, dacă optezi să-l ai în dormitor. Pentru depozitarea hainelor, poți apela cu încredere la un dressing, dacă spațiul îți permite. Este cea mai eficientă metodă prin care poți să-ți păstrezi întreaga garderobă într-un spațiu funcțional și organizat.

Controlul nivelului de lumină în dormitor este un alt aspect pe care trebuie să-l iei în considerare. Îți recomandăm să ai mai multe tipuri de corpuri de iluminat. Pentru lumina generală alege aplice, candelabre sau lustre. Veiozele, lămpile și lamparaderele cu becuri de voltaj mic oferă cea mai caldă lumină, pe care o poți suplimenta oricând cu lumânări parfumate, și sunt ideale atunci când nu vrei să deranjezi persoana de lângă tine.

Și iată! Ai reușit să ai un dormitor modern în câțiva pași simpli. Nu uita, însă: indiferent de alegerile tale, cel mai important este să-ți creezi un spațiu primitor în care să te relaxezi și să te simți bine.Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!