Biroul de acasă – evadarea din cotidian
Biroul de acasă – evadarea din cotidian
Biroul de acasă este cel cu care te identifici, iar amenajarea unui birou în propriul cămin îți oferă avantajul de a crea un loc optim dezvoltării tale. Funcțiile biroului pot fi multiple – fie că lucrezi de acasă, fie că ai nevoie de un spațiu de documentare sau pur și simplu un refugiu, ține cont de două aspecte: confort și eficiență.

Spațiul ideal
 
Una dintre cele mai mari dileme atunci când vrei să amenajezi un birou este spațiul. De cele mai multe ori, spațiul ideal pentru amenajarea biroului este sufrageria, deoarece este cea mai spațioasă. Este recomandat ca biroul să se afle lângă fereastră deoarece lumina naturală este un factor important, care sporește concentrarea. Vrei să folosești cât mai eficient spațiul disponibil, dar în același timp să nu încarci foarte mult. Un element foarte important în amenajarea biroului este pardoseala. Poți alege din două mari categorii: gresie sau parchet. Dacă optezi pentru un model de gresie, te vei bucura de durabilitate, ușurință în întreținere și aspect estetic plăcut. Un model potrivit pentru sufrageria care găzduiește biroul poate fi gresia cu aspect de parchet, care imită perfect textura lemnului.
biroul de acasa
O alternativă cu care este aproape imposibil să dai greș este parchetul. Lucios sau mat, rustic sau rafinat, orice model de parchet va aduce în încăperea ta vitalitate și va încălzi totodată spațiul și la propriu, și la figurat. Un model de parchet plin de vitalitate încântă vizual prin culori naturale.
Piese de mobilier
În momentul în care trebuie să alegi biroul și scaunul de birou, asigură-te că se încadrează disponibilității spațiului tău. Poți alege culori deschise, iar astfel vei putea adăuga elemente decorative de culoare precum: plante, corpuri de iluminat colorate, draperii sau chiar și rafturi creative de diferite forme și culori.
Fii propriul designer!
Biroul de acasă trebuie să te inspire, să te ajute să te relaxezi și să îți ofere liniștea de care ai nevoie în zilele încărcate. De aceea, cromatica joacă un rol foarte important în acest context. Există reguli în ceea ce privește combinația de culori în amenajările interioare care stârnesc răspunsuri emoționale și fizice asupra noastră. Culorile au impact asupra stărilor și nivelelor de energie. Pentru o notă de eleganță și stil ai putea să apelezi la decorul pereților cu mozaic mural. Acesta este asemănător tapetului, este disponibil în diferite texturi, nuanțe și modele și poate aduce plusul de extravagant de care ai nevoie.
 articol biroul de acasa
Organizare
Dacă ai stabilit spațiul, tipul de birou pe care îl dorești și combinația de culori cea mai potrivită, mai ai un singur detaliu de care trebuie să ții cont: organizarea obiectelor de pe birou. De cele mai multe ori, folosești doar laptopul sau calculatorul, câteva reviste, o lampă și suportul pentru creioane. În acest caz, nu ai nevoie de imprimantă, top de hârtie sau capsator. Un birou liber oferă confortul de care ai parte doar acasă.
În funcție de rolul pe care vrei să îl atribui biroului de acasă, dar și de personalitatea ta, acum poți alege dintr-o gamă variată de produse pentru a crea ambientul de care ai nevoie.Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!