Blog

Creează o locuință inspirată de tendințele toamnei

Creează o locuință inspirată de tendințele toamnei

Dacă toamna cu nostalgia-i caracteristică și paleta sa incredibilă de culori este una dintre perioadele tale favorite și îți dorești să păstrezi sentimentul pe care ți-l oferă întregul an, am pregătit câteva idei pentru tine. Astfel, te poți bucura mereu de o atmosferă cozy și primitoare, accentuată de confort. Ai nevoie doar de câteva elemente cheie care să creeze ambientul potrivit și să dea spațiului tonul dorit.

1.Optează pentru culori îndrăznețe

Mobilier, materiale textile, decorațiuni, ceramică sau chiar accent wall de efect. Îndrăznește să alegi culori puternice, care să te încarce cu energie și bună dispoziție tot timpul anului. În acest sens, vernilul, burgundiul, galbenul și alte nuanțe din paleta coloristică a toamnei sunt ideale pentru a aduce o tușă de personalitate încăperii.

2.Alege podele de lemn în nuanțe închise

Uneori, podelele închise pot fi la fel de versatile precum cele deschise la culoare, în combinațiile potrivite. Ele oferă un aspect impunător încăperilor și o aură de căldură, creând un efect vizual calm. Totodată, grație nuanțelor închise, „iertătoare”, acestea nu au nevoie de atât de multă grijă precum tonurile deschise, iar camera arată bine și păstrează aspectul de proaspăt mai mult timp. Poți opta, de asemenea, pentru alegerea podelei închise și a mobilierului deschis, pentru un contrast echilibrat. Recomandarea noastră pentru o amenajare de revistă, tomantică și mereu în tendințe este parchetul Barlinek triplu stratificat din gama Pure Vintage. 

3.Nu uita de corpuri de iluminat, pentru o atmosferă cozy

Corpurile de iluminat sunt esențiale în spațiile în care îți dorești să primeze confortul și coziness-ul specific. În special în camerele în care pereții sunt înalți ori camera în sine spațioasă, aceste mici detalii colorează atmosfera și oferă un joc inedit de lumini și umbre cu o personalitate a sa. Îți recomandăm modelul New Garden Rocket

4.Inserțiile de inspirație vegetală sunt un must-have

Mixul vintage și modern este foarte popular în această perioadă, în special în amenajarea băilor, unde te poți juca cu îmbinarea materialelor pentru a crea un design unic, atemporal. Dacă te pasionează această combinație de elemente, faianța Biba Graphite se încadrează întocmai în tematică și are un touch decorativ deosebit.

Pentru mai multă inspirație, citește și alte articole de pe Blog sau descoperă pe ne-ntrerupte produsele favorite din selecția Novambient