Blog

5 tendințe de amenajări interioare în 2023

5 tendințe de amenajări interioare în 2023

2023 este anul care va pune punct îmbrăcării complete a spațiilor în marmură sau în gresie și faianță marmorată. Este anul în care materialele naturale acoperite de orice altceva în afară de lac transparent vor suferi un declin. Ah, și mai este și anul în care accentele aurii nu vor mai fi starurile amenajărilor de actualitate. Ce va lua locul acestor tendințe? Află citind mai departe!

Tonuri pământii

Culoarea piersicii, coraiul și nuanțele cafenii vor fi culorile care domină designul interior în 2023. În plus, vom vedea o revenire a bejului, camel-ului, taupe-ului și a albului prăfuit care tinde către culori calde. În ce privește podelele, trebuie să știi că parchetul nu e singura opțiune. Acestea pot fi acoperite și cu mozaic Woods Collection, care împrumută din eleganța tonurilor lemnoase.

Anul acesta vor reveni în trenduri inclusiv culorile mai puternice, cum sunt roșul teracotă, nuanțele ruginii și cele bogate de caramel. Toate acestea pot crea o atmosferă dramatică atunci când sunt alăturate într-un mod echilibrat.

Materiale naturale

Cu toții iubim materialele naturale și ni le dorim în locuințele noastre. În 2023, însă, vom vedea o exacerbare a acestei preferințe până la refuzul suprafețelor vopsite. Accentul va cădea pe contrastul natural al nervurilor materialelor, fie că e vorba despre lemn, marmură sau alt tip de piatră naturală.

În cazul în care plănuiești să renovezi în cursul acestui an, te sfătuim să alegi parchetul triplu stratificat de la Barlinek, Stejar Intense. Nodurile expuse și întregul paletar de nuanțe pământii pe care-l înglobează fac din acest parchet unul perfect pentru iubitorii de contraste naturale.

Mozaic

Suprafețele uniforme conturate de plăcile de marmură care îmbracă nu doar pereții, ci și podelele, vor cunoaște un declin începând cu 2023. Acest trend care a supraviețuit multă vreme în topul preferințelor va fi înlocuit de amenajarea cu mozaic și granit.

Astfel, suprafețele care par interminabile prin continuitatea lor deja încep să fie substituite cu jocul reflexiilor și neregularitatea ordonată și fascinantă a micilor piese de mozaic.

Accente cromate

Bronzul, auriul și cuprul au fost pentru multă vreme culorile iconice folosite în domeniul designului interior. Cu toate că acestea-și vor păstra atemporalitatea, la momentul actual accentele cromate, argintiul și oțelul galvanizat sunt la mare căutare. Obiectele în aceste culori pot împrumuta din strălucirea lor captivantă și sofisticată oricărui interior.

Poate fi vorba despre măsuțe de cafea cu picioare de fier, despre console cu elemente cromate, însă astfel de obiecte de mobilier mereu au fost însoțite de componente metalice. Noutatea în 2023 va fi faptul că această culoare va începe să apară și în cazul obiectelor decorative, așa cum sunt bolurile de fructe, sfeșnicele, ramele oglinzilor și nu numai.

Acest trend nu va ocoli nici băile, astfel încât strălucirea bateriilor cromate ale obiectelor sanitare va fi dublată de alte elemente - funcționale, cât și estetice - care să pună în valoare încăperea. Un astfel de exemplu este corpul de iluminat LED ACB Tubus.

Faianță tridimensională

Faianța tridimensională va fi peste tot în 2023. De la pereți îmbrăcați complet în astfel de plăci ceramice, la șeminee și cabine de duș, toate vor fi vor avea o dimensiune tactilă și vor fascina prin dialogul pe care-l au cu privitorul de fiecare dată când schimbă perspectiva.

Relieful plăcilor de faianță va crea impresia unor suprafețe organice care se schimbă mereu în funcție de direcția în care bate lumina naturală. Dacă deja te-ai gândit la locul ideal în care o astfel de ceramică tridimensională ar putea fi instalată, poți să arunci un ochi asupra faianței Scale Shell de la Reolanda.

Evident, nu e nevoie să adopți fiecare trend pe care l-am enumerat pentru a simți că ai obținut o amenajare de actualitate. Fiecare interior are propria personalitate, ceea ce înseamnă că te poți juca pornind de la settingul deja existent și adaptând strict acele trenduri care simți că rezonează cu gusturile tale. Un 2023 plin de idei inspirate!