Blog

Cum alegi gresia și faianța pentru bucătărie:  5 sfaturi

Cum alegi gresia și faianța pentru bucătărie: 5 sfaturi

Gresia și faianța sunt materiale accesibile pentru amenajarea bucătăriei și, în plus, sunt durabile și ușor de curățat. Totuși, înainte să te avânți în alegerea materialelor, e important să ții cont de câteva aspecte.

Descoperă 5 sfaturi pentru alegerea gresiei și faianței pentru bucătărie!

1. Stabilește unde vor fi instalate plăcile de ceramică

Înainte să alegi materialele, va trebui să decizi pe ce suprafețe va fi aplicat. Faianța poate fi folosită pentru a crea un backsplash în spatele aragazului, dar și un perete de accent contra căruia vor fi montate cabinetele. Bineînțeles, ai posibilitatea să o utilizezi pentru a acoperi toți pereții bucătăriei, mai ales dacă este vorba despre o faianță într-o nuanță neutră, precum Bevelled Blanco Mate Biselado.

Atunci când vine vorba despre gresie, lucrurile sunt mai simple: aici va trebui să acoperi toată suprafața podelei. Un singur caz face excepție, și anume acela care presupune instalarea podelei într-un open space. Dacă livingul și bucătăria ta alcătuiesc un spațiu comun, ai posibilitatea să delimitezi zonele prin alegerea unor plăci de gresie diferite. Spre exemplu, adaugă gresia Siene de la Vives în spațiul bucătăriei și un produs de culoare neutră în zona de dining. Efectul va fi fascinant!

2. Calculează-ți bugetul înainte să te apuci de căutări

Înainte să te lași cucerit de un material anume, e important să-ți stabilești bugetul. Ia în considerare și celelalte renovări pe care le realizezi, dacă e cazul, și alocă o sumă prestabilită pentru achiziționarea gresiei și a faianței.

Evident, va fi nevoie să calculezi necesarul de cutii de gresie sau faianță. Cum faci acest lucru? Calculează întâi aria suprafeței, iar apoi împarte-o la aria plăcii. Rezultatul va fi numărul de plăci de care ai nevoie, la care trebuie să mai adaugi și pierderile de cel puțin 5%. Apoi poți împărți rezultatul la numărul de piese dintr-o cutie.

Pare complicat, dar nu-ți face griji! În dreptul fiecărui produs ceramic de pe site-ul nostru vei găsi un calculator care convertește suprafața pe care vrei s-o acoperi la numărul de cutii. Avem inclusiv un buton care îți estimează și pierderile de material.

3. Ia în considerare stilul de viață al familiei tale

Plăcile ceramice sunt rezistente, dar totuși necesită întreținere. Ia în considerare cât de des gătești mâncăruri mai mult sau mai puțin uleioase și cât timp vrei să dedici în mod normal curățeniei în bucătărie.

De obicei, faianța are un coeficient de frecare mai mic decât gresia, pentru a putea fi curățată mai ușor. În schimb, gresia este mai rezistentă la alunecare, ceea ce înseamnă că riscul accidentelor casnice este redus, chiar dacă se întâmplă ca podeaua să fie umedă.

4. Ia în calcul traficul din bucătărie

Gresia din bucătărie trebuie să fie suficient de durabilă ca să reziste la trafic intens, animale de companie, lichide vărsate și produse de curățare. Produsele din portofoliul nostru provin doar de la producători de renume, recunoscuți pentru calitatea și durabilitatea materialelor, așadar poți alege cu încredere orice plăci de gresie consideri potrivite pentru estetica locuinței tale.

5. Fă din backsplash sau insulă un centru de interes

În cazul în care nu ai curajul să te joci prea mult cu nuanțele vii sau patternuri aparte, cu siguranță îți vei dori să creezi un backsplash care să facă impresie! Dacă ai și o insulă în centrul bucătăriei, de ce să nu folosești același tip de faianță pentru ambele? Îți promitem că faianța Ozone Mosaico Antique de la Baldocer e perfectă pentru un spațiu vibrant cu influențe boho.

Un ultim sfat pe care-l avem pentru tine este să dai frâu liber imaginației și să găsești soluția perfectă pentru bugetul stabilit, dar și pentru viziunea pe care o ai. Mult succes în amenajarea bucătăriei visurilor tale!