Blog

Cum amenajezi o baie minimalistă

Cum amenajezi o baie minimalistă

După cum zicea un celebru arhitect german, „Less is more”. Dacă și tu rezonezi cu acest citat și visezi la o baie cu linii clare, în care predomină nuanțele neutre, iar spațiile goale sunt într-un dialog perfect cu piesele de mobilier și obiectele sanitare, atunci acest articol este pentru tine. Descoperă 6 sfaturi pentru a amenaja o baie minimalistă!

Optează pentru rezervoare încastrate

Rezervoarele încastrate te ajută să economisești spațiu, iar dacă vrei să abordezi un stil minimalist, cu siguranță vei avea nevoie de cât mai mult spațiu. În plus, acestea adaugă un plus de eleganță, permițându-ți să ajungi la un echilibru al formelor.

Alege corpuri de iluminat minimaliste

Cu siguranță va fi o plăcere să alegi corpurile de iluminat minimaliste, fie că e vorba despre globuri suspendate, aplice cu forme neobișnuite sau chiar suporturi de prosoape cu un design inovator, așa cum este corpul de iluminat ACB Tubus. Orice ai alege, însă, încearcă să păstrezi aceeași linie estetică. Spre exemplu, nu încerca să combini piese care descriu linii frânte cu cele rotunjite.

Adaugă dimensiune cu faianță în relief

Dacă renunți la culorile aprinse, nu înseamnă că vei obține o amenajare anostă. În cazul în care îți dorești o baie cu personalitate, dar vrei să păstrezi totuși tonurile neutre ale paletei cromatice, atunci poți să folosești faianță tridimensională. Fie că o utilizezi doar pentru un perete de accent sau în toată baia, efectul va fi captivant. Spre exemplu, poți alege faianța Aparici Studio Box și vei obține un joc de forme și de patternuri care te va cuceri.

Optează pentru un radiator vertical

Radiatoarele verticale se încadrează perfect într-un decor minimalist. Alege-l în funcție de forma pe care vrei să o conturezi, deoarece cu settingul potrivit îl poți transforma într-un centru de interes. Vei avea de câștigat atât la nivel estetic, cât și practic, pentru că te va ajuta să economisești spațiu.

Adaugă o oglindă cu iluminare LED

Oglinzile cu iluminare LED nu doar că-ți fac viața mai ușoară, ci sunt și extrem de sofisticate, însă într-un mod discret. Acestea pot face diferența dintre o baie comună și una spectaculoasă. În stilul minimalist, este foarte important cum pui în valoare obiectele de decor prin iluminare, dar în acest caz e vorba și despre funcționalitatea oglinzii, care poate fi dotată cu sistem de dezaburire și cu funcția de reglaj a temperaturii luminii.

Alege mobilier suspendat

Mobilierul suspendat îți permite să te joci cu dispunerea pe perete pentru a crea un ansamblu armonios. Nu e neapărat să mizezi pe simetrie. Ba chiar o configurație asimetrică poate fi mai reușită, dacă ții cont de proporții și îți dai seama care sunt distanțele optime ce trebuie respectate între corpuri.

Spre exemplu, mobilierul pentru lavoar încastrat poate fi mărginit doar pe o singură parte de un corp mai înalt și mai îngust. În plus, acestea nici nu te încurcă atunci când ai nevoie să faci curat și dau impresia unei băi mai aerisite.

Într-o baie minimalistă, fiecare linie are scopul său, iar detaliile poate că nu se remarcă individual, dar împreună conturează o atmosferă calmă, care pur și simplu te revigorează prin prospețimea ei. În timp ce amenajezi baia, important este să te gândești la spațiul liber ca la orice alt element de decor. Astfel vei ajunge să-l folosești într-un mod coerent, care să-l pună în valoare.