De ce să alegi fațade cu autocurățare?
De ce să alegi fațade cu autocurățare?

Să zicem că te-ai decis să îți (re)amenajezi exteriorul casei și pleci în cercetarea pe care fiecare o facem atunci când vrem să facem o investiție pe termen lung. Adică te documentezi, întrebi prietenii și dai un search pe net să vezi ce părere au ceilalți și care sunt noutățile în domeniu. Iar pentru a te ajuta în această căutare, astăzi vorbim puțin despre noile tehnologii în materie de fațade exterioare și cum pot acestea să îți îmbunătățească viața (crede-mă, nu e o expresie trasă de păr). Dar mai întâi să ne lămurim ce sunt aceste fațade cu autocurățare.

Fațadele îmbunătățite cu dioxid de titan, cunoscute ca fațade cu autocurățare sunt o inovație în domeniul construcțiilor care se bazează pe proprietățile fotocatalitice ale plăcilor ceramice de a îndepărta cu ușurință depunerile de praf și mizerie. Apa este absobită pe suprafața filmului de dioxid de titan, care este atât de puternic încât intră pe sub straturile de murdărie, creează o suprafață flotantă și face curățirea acestor suprafețe extrem de ușoară iar plăcile ceramice expuse ploilor se autocurăță.

fatade

Mai mult, sub influența  luminii, plăcile tratate cu dioxid de titan produc oxigen activ care prin oxidare distruge bacteriile și virusurile,  germenii de microorganisme, mușchi și licheni și de asemenea distruge mirosurile urâte din încăperi.

Avantajele  fațadelor cu autocurățare:

  •    protejează foarte bine clădirea împotriva intemperiilor
  •    păstrează proaspăt aspectul culorilor mai mult timp
  •    protejează împotriva apariției și dezvoltării algelor, ciupercilor sau mucegaiului care pot afecta unele clădiri
  •    creează o durabilitate ridicată pentru finisaje pe sisteme de termoizolație
  •    reduce costurile  și timpul dedicate de întreținerii clădirii

Un alt avantaj al acestei nanotehnologii este că pe lângă efectul de autocurățare are și rolul de purificare a aerului. Cu alte cuvinte, ceramica fotocatalitică elimină noxele și gazele existente în aer. Ca dovadă, cercetătorii institutului din Osaka au constatat că 1000 mp de fațadă cu autocurățare comportă o putere de filtrare a aerului egală cu cea a 70 de arbori maturi.

Așadar, noua tehnologie din fațadele cu autocurățare îți îmbunătățește viața prin reducerea costurilor de întreținere a clădirii dar și prin efectele pozitive asupra mediului. Dacă îți dorești și tu o casă curată și eco, Novambient îți pune la dispoziție o gamă completă de fațade pentru exterior cu efect de autocurățare. Află mai multe despre ele în showroom-ul nostru!


Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!