Gresie și faianță pentru bucătării rustice
Gresie și faianță pentru bucătării rustice
Ai observat că din ce în ce mai mulți proprietari optează pentru bucătării rustice? Oare de ce? Probabil pentru că este unul din puținele stiluri de decorare a casei, care îmbină în mod perfect confortul marilor orașe cu atmosfera liniștită a mediului rural. O banală încăpere de luat masa poate fi transformată într-una plină de personalitate dacă știi să alegi corect materialele, finisajele, mobilierul și decorațiunile.

 

Lemn, lemn, cât mai mult lemn

 

Știm că îți dorești să protejezi mediul înconjurător, așadar te sfătuim să alegi pentru pardoseală, plăci de gresie porțelanată, rezistente la traficul intens, specific unei bucătării. Efectul rustic dorit, îl poți obține dacă decorezi zona centrală a încăperi cu Gresia Oak, produsă de Bisazza, de formă hexagonală și modele florale geometrice, mărginită de plăci din colecția Trek, marca Fanal, care imită până aproape de perfecțiune parchetul din lemn masiv.

 

montblanc-site3

 

Pereții pot fi finisați cu faianță din colecția Montblanc de la Cifre Ceramica, disponibilă într-un număr foarte mare de culori și modele. Te sfătuim să optezi pentru plăcile în nuanțe de bej, maro deschis sau cu modele rustice. Bucătăria ta va avea un aspect mai aerisit dacă vei placa doar anumite porțiuni de perete, cu faianță sau gresie porțelanată. Zona blatului de lucru poate fi îmbrăcat în plăci din colecția Kubic, produsă de La Platera, datorită nuanțelor de maro și a modelelor rustico-florale.

Evident că mobilierul trebuie să fie din lemn, dar și în acest caz ai la dispoziție mai multe variante prietenoase cu natura. Dacă îți place să ”trebăluiești” poți chiar tu să recondiționezi piese vechi de mobilier sau poți opta pentru dulăpioare și scaune confecționate din lemn reciclat.

 

Piatră pentru bucătării rustice

 

Elementele și inserțiile din piatră contribuie mult la crearea unei atmosfere necesare unei bucătării rustice. Poți decora un perete întreg, zona șemineului sau corpul insulei de bucătărie, cu piatră naturală sau poți opta pentru plăcile de gresie, faianță și parchet care imită acest material. Faianța din colecția Desert Essential este ideală pentru decorurile de influență rustică, datorită aspectului natural și al tonurilor care imită piatră.

 

piatra bucatarie rustica

 

În cazul în care dorești ceva mai îndrăzneț, poți finisa anumite porțiuni ale pardoselii folosind gresie porțelanată cu aspect de piatră. Scoate în evidență spațiul din zona aragazului, a mesei sau din fața ușii cu ajutorul plăcilor de gresie porțelanată.

 

Mici detalii care fac mari diferențe

 

Atmosfera unei încăperii nu este creată doar de finisaje și elementele de mobilier care ocupă mult spațiu. Detaliile mici și decorațiunile sunt cu adevărat importante și nu pot fi tratate cu superficialitate. Un robinet Extractabil, din colecția Exclusive, produs de Tres Griferia, alături de o chiuveta incastrată într-un blat de lemn și un perete finisat cu plăci de faianță, cu modele geometrice sau florale din colecția Provenza, de la Realonda adaugă un plus de personalitate unei bucătării rustice.

 

faianta detaliu rustic

 

Un cuptor, o sobă sau o vatră pe lemne recondiționată vor atrage cu siguranță atenția și vor reuși să redea perfect aspectul rustic pe care îl dorești atât de mult. Adaugă țesături cu motive geometrice stilizate pe scaune sau pe masă. Nu uita de perdelele scurte pentru geamuri și de covoarele din lână de oaie, țesute manual sau de cele din cârpe colorate, țesute la gherghef. Decorează pereții cu ștergare și farfurii cu motive tradiționale și sub nicio formă nu uita de ulcelele de lut și de coșulețul cu fructe și nuci.

Dorești să ai parte în fiecare dimineață de liniștea din casa bunicilor? Folosește-ți imaginația pentru amenajarea unei bucătării rustice chiar în mijlocul unui oraș aglomerat.

 


Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!