Redecorează cu mozaic
Redecorează cu mozaic

Ți-ai dorit mereu să redecorezi casa cu mozaic și nu ai știut de unde să începi sau poate nu ești încă convins că e materialul potrivit pentru casa ta?

 Novambient îți vine în ajutor și îți prezintă câteva idei care te vor ajuta să obții cele mai inspirate rezultate!


Dacă nu ai mai folosit niciodată mozaicul în casa ta, cel mai bun mod prin care să te asiguri că nu dai greș cu aplicarea lui este să îl folosești pentru spațiul din baie. În contextul ăsta, orice formă sau culoare ai alege, rezultatul va fi unul wow!, pentru că va crea aspectul unui spa, chiar la tine acasă.  Pentru o atmosferă relaxantă, folosește nuanțe de albastru marin sau verde crud și adaugă accesorii, lumânări  și săpunuri în culori complementare.

mozaic baie

Desigur, folosit în baie și bucătărie, mozaicul e „în elementul lui”. Însă în designul curent, este tot mai des întâlnit în spații precum livingul sau chiar dormitorul, pentru a pune în valoare, a accentua și a personaliza spațiul. Așa că trecem puțin de la funcția lui practică, descoperind noi moduri de utilizare pentru spațiul căminului. 

Culorile puternice, modelele cu arabesc și chiar cele metalizate sunt în trend, demonstrând că mozaicul poate fi modern și extrem de folositor în decorul casei. Desigur, prima regulă este să fie utilizate cu măsură, pe porțiuni mici sau ca accentuare a unor puncte-cheie din casă. Nu vrei ca întreaga încăpere să te obosească, însă puțină culoare, strălucire sau personalitate nu strică. Dacă folosești mozaicul în culori puternice, adaugă decorațiuni în nuanțe neutre, care să scoată în evidență modelul ales, iar dacă îl folosești pe cel cu model arabesc, vei vrea ca toate obiectele din cameră să fie cât mai simple,  pentru a echilibra vizual spațiul. 

O altă idee atunci când amenajezi spațiul cu mozaic este să gândești în afara limitelor. Pentru că, de multe ori când zicem mozaic, ne gândim la acele mici pătrate din ceramică sau sticlă, ignorăm faptul că există nenumărate forme și texturi pentru acest material. De la mozaic circular în culori neconvenționale, la unul dreptunghiular, în nuanțe naturale, care imită piatra, toate pot fi folosite pentru interiorul casei tale. Iar asta înseamnă că ai mai multe idei pentru o integrare ușoară în casa ta. 

novambient_blog_redecoreaza-cu-mozaic_circular-colorat-patrat-piatra

Pentru cei care mizează pe lucruri excentrice și de efect, pereții decorați cu mozaic mural (acel mozaic ce reproduce efectul tapetului sau al unui tablou) sunt o nouă metodă pentru a integra arta în casă. La fel ca și în cazul mozaicului arabesc, întregul decor trebuie în acest caz să fie centrat înspre peretele decorat, pentru a nu trece prin aglomerare și suprapunere drept kitch. 

mozaic

Cel mai neconvențional lucru pe care îl poți face cu mozaicul este să îl folosești în alte contexte, spre exemplu pentru decorarea măsuței de cafea, a scaunelor de exterior sau chiar a obiectelor de decor cum sunt vazele. 

Începe cu spații mici și experimentează cu texturi, nuanțe și modele, pentru că mozaicul este mai mult decât o metodă de placare, e una dintre cele mai creative moduri prin care poți să dai un suflu nou casei tale!


Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!