Terase închise, grădini moderne
Terase închise, grădini moderne

Terasa închisă trebuie să fie în perfectă armonie cu designul și arhitectura locuinței, dar și să aibă funcționalitățile necesare unui spațiu de relaxare. Indiferent de materialul ales pentru realizarea închiderii, nu trebuie omisă capacitatea acestuia de a termoizola și hidroizola în mod corespunzător spațiul. În acest fel se păstrează căldura fără a cheltui prea multă energie și se previne infiltrarea apei, care favorizează dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.

Finisajele trebuie alese cu mare atenție, deoarece influențează mult calitatea unui spațiu. Chiar  dacă terasa este închisă, pardoseala ar trebui acoperită cu gresie porțelanată rezistentă la îngheț, cu proprietăți antiderapante. Marea diversitate de gresie porțelanantă existentă îți va permite să dai frâu liber creativității, să  combini și să unești plăcile pentru a realiza amenajarea perfectă, indiferent de stilul favorit.

Dacă preferi aspectul de parchet, te poți bucura de acesta chiar și pe terasă. Plăcile din colecția Nuances (FAP Ceramiche) te vor ajuta să îți exprimi întocmai afinitatea pentru stilul natural. Acestea imită perfect lemnul, iar nervurile redate cu mare acuratețe și tonurile calde te vor ajuta să creezi ambientul primitor dorit.

 

O opțiune pentru decorarea pereților terasei este parchetul stratificat, care, alături de plăcile de gresie cu aspect de lemn creează o atmosferă caldă, astfel terasa ta va deveni o oază de relaxare, unde vei putea evada oricând din stresul cotidian.

Sigur, dacă ești îndrăzneț din fire și îți plac decorurile ieșite din tipare, poți placa porțiuni din perete cu mozaic. De la combinații de tonuri neutre și culori puternice, până la realizarea modelelor florale sau abstracte, acest finisaj îți oferă libertate totală de expresie. În acest fel, îți poți transforma terasa în micul tău atelier creativ.

 

Când începi mobilarea terasei, nu uita că aceasta este destinată relaxării și că trebuie să faci tot posibilul pentru a crea un ambient cald și primitor. Alege piese practice de mobilier și evită să aglomerezi încăperea cu tot felul de obiecte inutile! Două sau trei canapele largi, taburete asortate, o măsuță de cafea și un dulap recondiționat îți vor oferi confortul necesar, dar vor crea și un echilibru compozițional în încăpere.

Dacă ai o terasă de mari dimensiuni, poți să creezi acolo un „mini apartament”. Începe cu delimitarea spațiului! Pentru demarcarea încăperilor poți folosi plăci de gresie de culori diferite, statuete decorative sau ghivece cu flori. De exemplu, în locul de luat masa, plăcile în culori naturale sunt o alegere potrivită deoarece induc o stare de calm și linște.

 

Pentru amenajarea zonei destinate relaxării poți apela la combinația verde-maro sau nuanțe calde de crem, bej. Acestea au un efect pozitiv asupra stării generale de spirit, reducând nivelul de stres. Posibilitățile sunt nelimitate: dacă alegi pardoseala în nuanțe de maro, lasă verdele în seama tapițeriilor sau combină dulapuri în tonuri închise și îmbracă totul în tonuri de galben.

Nonconformiștii pot opta pentru înlocuirea canapelei cu un hamac de mari dimensiuni, iar cei cu spirit practic pot fixa rafturi suspendate, perfecte pentru expunerea cărților, fotografiilor sau decorațiunilor. Indiferent de alegere, un șemineu electric este o idee bună – acesta va încălzi și înviora serile lungi de iarnă.

Amenajându-ți terasa în mod corespunzător pentru sezonul rece vei fi mult mai aproape de natură și îți vei putea admira grădina și când este cuprinsă de nuanțele toamnei sau de albul imaculat al zăpezii proaspăt căzute.

 


Fii la curent cu Noutățile!

Înscrie-te la newsletter!

Află cele mai noi oferte, idei și sfaturi pentru ambiente de vis!

Înscrie-te la newsletter!