Termeni si Conditii

1. Definitii

Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor bunurilor si serviciilor vandute de NOVAMBIENT SRL prin intermediul magazinului online novambient.ro, catre cumparator.

2. Identitatea firmei si descrierea serviciilor

Magazinul online novambient.ro este administrat de NOVAMBIENT SRL, cu sediul social in Oradea. Magazinul comercializeaza produse din domeniul amenajarilor interioare, doar pe teritoriul Romaniei.

3. Inregistrarea unei comenzi

3.1. Inregistrarea unei comenzi prin intermediul magazinului online novambient.ro, presupune exprimarea acordului din partea potentialului comparator cu forma de comunicare, telefonic sau prin e-mail, utilizata de novambient.ro.

3.2. O comanda se poate aplica pentru un bun sau serviciu, din oferta de pe site. Un agent de vanzari va prelua comanda careia i s-a alocat un numar de inregistrare si va confirma disponibilitatea produsului in urma verificarii stocului. Livrarea comenzii se va face dupa informarea clientului despre existenta produsului.

3.3. Contractul intra in vigoare la momentul emiterii facturii fiscale catre cumparator.

3.4. Preturile produselor sunt valabile 24h, iar in situatii exceptionale se pot modifica in acest interval.

3.5. Produsele sunt disponibile in limita stocului.

3.6. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda clientului in situatia unui pret derizoriu sau incorect afisat pe site, daca dintr-o eroare de comunicare produsul nu mai poate fi comandat sau perioada de livrare depaseste limita rezonabila de timp, datele clientului sunt incorecte sau incomplete, tranzactia cu cardul clientului nu a fost acceptata de banca.

3.7. Cumparatorul poate opta pentru urmatoarele metode de plata:
- Transfer bancar - Va primi pe e-mail proforma pentru efectuarea platii, dupa verificarea si confirmarea comenzii de catre un consilier novambient.ro
- Ramburs - Contravaloarea produselor comandate se achita reprezentantului firmei de curierat in momentul livrarii acestora.
- Online cu cardul - prin platforma euplatesc.ro
- Online in rate egale fara dobanda - prin card de cumparaturi

3.8. Pentru comenzile cu o valoare mai mare de 5000 lei, se percepe un avans de 50%.

3.9. Pentru produsele aduse pe comanda speciala este necesara o plata in avans in valoare de 50%. De asemenea, valoarea produselor comandate nu se returneaza.

4.Livrarea produselor

4.1. Termenul de livrare a produselor este intre 1 zi si 30 zile, in functie de disponibilitatea in stoc.

4.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si atasarea documentelor insotitoare. Acesta se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor, in momentul predarii firmei de curierat.

4.3. Livrarea produselor se va efectua prin firme de curierat partenere și prin flota proprie.

4.4. Vanzatorul nu autorizeaza curierul sa permita cumparatorului deschiderea coletului inaintea semnarii de primire (livrare) si platii contravalorii produselor comandate.

4.5. Vanzatorul nu este responsabil de continutul coletelor trimise prin firme de curierat.

4.6. Recomandam verificarea coletelor primite, neasumandu-ne raspunderea pentru produsele deteriorate la transport si intocmirea unui proces verbal de constatare impreuna cu angajatul firmei de curierat, daca va aflati intr-o astfel de situatie.

4.7. Pierderea sau deteriorarea produsului dupa intrarea in posesie nu constituie responsabilitatea vanzatorului sau a curierului.

4.8. Tarifele de livrare sunt mentionate in cosul de cumparaturi si se calculeaza in functie de localitatea in care se face livrarea. Pentru categoriile ceramica si cazi, pretul va fi comunicat in urma cererii de cost care se face in cosul de cumparaturi, iar vanzatorul va comunica clientului costul pe e-mail, acesta avand ulterior posibilitatea sa finalizeze comanda pe site. Livrarea pentru produsele aflate in anumite promotii se va face conform regulamentului promotiei respective care va fi in mod explicit anuntat pe site.

Recomandam verificarea coletelor primite, neasumandu-ne raspunderea pentru produsele deteriorate la transport si intocmirea unui proces verbal de constatare impreuna cu angajatul firmei de curierat, daca va aflati intr-o astfel de situatie. Pierderea sau deteriorarea produsului dupa intrarea in posesie nu constituie responsabilitatea vanzatorului sau a curierului.

*Pentru comenzile de minimum 500 lei, transportul este gratuit oriunde in tara. Oferta este valabila pentru orice produs comandat, cu exceptia produselor care fac parte din categoriile ceramica si cazi.

5.Drepturile si obligatiile vanzatorului / firmei

5.1. Intregul continut al acestui site (date, imagini, texte, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe, etc) este proprietatea novambient.ro si nu poate fi copiat, publicat, folosit in scopuri personale sau comerciale fara acordul scris al proprietarului care administreaza site-ul.

5.2. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legilor in vigoare.

5.3. Vanzatorul are obligatia de a prelua comanda de la client, de a confirma prin mijloace electronice(e-mail, sms) sau/si telefonic.

5.4. Proprietarul site-ului isi rezerva dreptul de a modifica sau a inlocui acesti termeni, fara a anunta in prealabil.

5.5. novambient.ro isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela, sa inchida conturi personale, daca exista tentative sau suspiciuni de frauda, in situatia de informatii personale false care impiedica executarea contractului de vanzare-cumparare, utilizarea de limbaj injurios in comentarii cu scopul de a defaima.

5.6. novambient.ro are dreptul de a refuza clientii cu comenzi anulate si retur de produse, in mod repetat.

6.Limitarea responsabilitatii firmei

6.1. Informatiile afisate pe site au scop informativ, proprietarul site-ului neasumandu-si responsabilitatea pentru acuratetea sau caracterul complet al acestora.

6.2. novambient.ro nu va fi raspunzatoare pentru pagube directe, indirecte, situatii accidentale, sau alte pierderi intangibile rezultand din: comportamentul utilizatorilor, imposibilitatea accesarii site-ului, acces neautorizat la datele clientului, actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor site-ului, in situatii de neglijenta sau infractiuni, neindeplinirea unei comenzi, deteriorarea produsului in timpul transportului sau orice alta problema de natura tehnica.

6.3. In timpul livrarii produselor catre cumparator, nu suntem raspunzatori pentru intarzierea si integritatea coletelor livrate prin firme de curierat, doar pentru coletele livrate prin curierii firmei; in acest sens cumparatorul va fi informat de eventuale situatii accidentale aparute in livrarea produselor.

6.4. Vanzatorul depune eforturi pentru informarea corecta a clientului, despre caracteristicile, preturile produselor si serviciilor afisate pe site. Ne rezervam dreptul de a anula comenzile la produsele cu preturi derizorii, rezultate din greseli de tiparire.

6.5. Promotiile si ofertele speciale sunt valabile in limita stocului disponibil.

6.6 Nu se ofera garantia satisfacerii cerintelor, prin cumpararea unui produs sau serviciu de pe site.

6.7. Nu ne asumam raspunderea pentru modificarea, intreruperea sau suspendarea site-ului novambient.ro.

6.8.novambient.ro isi desfasoara activitatea de vanzare a produselor prin intermediul magazinului online, in conformitate cu legislatia romana.

7.Drepturile si obligatiile cumparatorului

7.1. Clientii au dreptul de a utiliza paginile site-ului novambient.ro exclusiv pe propria raspundere, sa-si creeze un cont, sa modifice sau sa strearga acest cont din motive specifice, sa comande produse, respectand Termenii si conditiile acestuia.

7.2. La crearea unui cont sau la efectuarea unei comenzi, potentialul comparator(utilizatorul) este obligat sa nu furnizeze informatii si date personale false, sa nu instraineze contul si mai ales parola.

7.3. Clientul poate lansa o comanda electronica prin intermediul site-lui sau telefonic, exprimandu-si acordul cu Termenii si conditiile acestui site, acceptand astfel sa primeasca produsele solicitate si sa plateasca contravaloarea lor. Acesta poate anula o comanda prin e-mail sau telefonic, inaintea livrarii produselor.

7.4. Cumparatorul poate posta opiniile vizavi de produsele achizitionate, reclamatiile fiind acceptate doar la adresele de e-mail mentionate in pagina de contact. Reclamatiile se vor solutiona in termen de maxim 30 zile.

7.5. Cumparatorul nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice prin intermediul internetului sau mijloace media, documentele (oferte, facturi, certificate de garantie, procese verbale) sau informarile primite de la comerciant/vanzator.

7.6. Persoanele minore pot comanda produse doar cu consimtamantul reprezentantilor legali. Doar persoanele cu domiciliul in Romania pot cumpara produse de pe acest site.

7.7. Cumparatorul poate notifica vanzatorul pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.

8.Garantii

8.1 Garantia se solutioneaza la magazinul Novambient, prin repararea sau inlocuirea produsului defect.

8.2. Conditiile de garantie sunt in conformitate Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

8.3. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect, nedeteriorat, impreuna cu accesoriile aferente, formularul de garantii, copia dupa factura fiscala.

8.4. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

8.5. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), produse deteriorate datoria curatarii cu substante improprii, nerecomandate de producator (ex. substante acide puternice, etc), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, etc.

8.6. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

8.7. Garantia este solutionata in maxim 15 zile lucratoare de la receptionarea produsului in service.

8.8.Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea furnizorului.

8.9. Garantia produselor de folosinta indelungata este de 24 de luni de la data cumpararii sau dupa caz, mai mult, in conformitate cu specificatiile de pe site ale produsului.

8.10. Nu se accepta pentru returnare produsele care fac obiectul Art. 16 din OU 34/2014 (exemplu: capace de wc, perii de wc si alte articole ce nu pot fi returnate din motive de igiena)

8.11. Novambient isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

8.12. Novambient isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Novambient, cum ar fi: intarzieri ale furnizorilor, incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti.

8.13. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va veni inca o data dupa ce va restabili contactul cu clientul; in cazul in care acesta nu poate fi contactat, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

8.14. Intregul continut al site-ului www.novambient.ro - imagini, texte, grafica, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Novambient si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul companiei a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

9.Returnarea produselor

9.1. Termenul de returnare al produselor este de 14 zile de la data achizitiei.

9.2. Banii iti vor fi transferati in cont in termen de 14 zile de la acceptarea produselor returnate.

9.3. Modalități prin care se poate face returul:
- Cumparatorul poate trimite o cerere de retur pe adresa de email retur@novambient.ro in care sa explice motivele returului.
- Cumparatorul poate returna un produs din contul sau creat pe site

9.4. Dreptul de retur nu este aplicabil in cazul:
- produselor aprovizionate conform specificatiilor Cumparatorului, pe baza de comanda speciala (Aceste produse comandate de catre Cumparator, care nu se afla in stocul uzual al Vanzatorului, pot fi aprovizionate si livrate pe baza unei comenzi ferme si eventual a platii unui avans, in termenii agreati de parti.)
- produselor care prezinta orice urma de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de instalare, de folosire, de uzura sau de consum
- produselor care prezinta seriile complet sau partial sterse, urmele unor socuri electrice
- produselor fara ambalajul original complet in care a fost livrat sau fara certificatele de garantie in original
- produselor achizitionate in campanii promotionale, pentru care s-au primit stimulente de care cumparatorul a beneficiat inainte de a solicita returul (exemplu vouchere de cumparaturi deja rascumparate de cumparator).
- produselor resigilate

9.5. Produsul va fi returnat in ambalajul original complet si cu toate etichetele intacte, cu toate accesoriile, consumabilele si produsele cadou aferente, impreuna cu o copie dupa factura si Certificatul de garantie in original.

9.6. Costul returului cade in sarcina Cumparatorului.

9.7. Taxele de manipulare nu se returneaza.

10.Suma rambursata

10.1. Rambursarea valorii produselor returnate se va face folosind aceeasi modalitate de plata din tranzactia de cumparare, fara comisioane, in termen de 14 zile calendaristice de la informarea deciziei de retragere din contract. Suma va fi rambursata doar dupa intrarea in posesia produselor returnate.Daca va exprimati acordul pentru o alta modalitate de rambursare a sumei, veti suporta toate taxele si comisioanele aferente. In cazul platilor in numerar, rambursul se va efectua in contul bancar al clientului.

11.Confidentialitatea si protectia datelor

11.1 Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, magazinul novambient.ro, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizator.

11.2 Prin crearea unui cont pe site, clientul isi exprima consimtamantul ca novambient.ro sa administreze datele acestuia cu caracter personal, conform legii.

11.3 Scopul colectarii datelor este utilizarea lor cand se proceseaza o livrare, pentru facturarea produselor comandate, activitati de marketing, anchete sociale sau alte scopuri prevazute de lege si de activitatea firmei, numai cu acordul voluntar al clientului.

11.4 Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, clientul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale si sa solicite stergerea acestora.

11.5. Datele personale NU vor fi transmise catre terti.

12.Drepturi de proprietate intelectuala

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala. Numele site-ului, imaginile, textele, simbolurile, elementele de grafica web, scripturile, programele, nu pot fi prelucrate, copiate, publicate, folosite in scopuri personale sau comerciale fara acordul scris al proprietarului care administreaza site-ul.

13.Litigii

Neintelegerile referitoare la executarea contractului de vanzare-cumparare se doresc a fi rezolvate pe cale amiabila, in caz contrar, apeland la instanta de judecata competenta de la sediul comerciantului (vanzatorului).