Blog

Ghid de cumpărare a saunelor

Ghid de cumpărare a saunelor

Sauna are multe beneficii, de la reducerea stresului la eliminarea toxinelor și îmbunătățirea circulației. Mediul din interiorul saunei, cu o umiditate scăzută și nivel de căldură ridicat, este ideal pentru relaxare. Totuși, atunci când alegi o saună pentru acasă este important să iei în considerare beneficiile și dezavantajele diferitelor tipuri.

Care este bugetul tău? Ce tip de saună îți dorești, și câte persoane o vor utiliza? Va fi instalată în interior sau în exterior? Pentru că vrem ca tu să faci cele mai bune alegeri pentru casa ta și să te ajutăm să determini tipul de experiență pe care ți-l dorești, ți-am pregătit un scurt ghid de cumpărare a saunelor.

Saună finlandeză vs. cu infraroșu


Tu te cunoști cel mai bine: dacă deja ai experiență, probabil știi dacă preferi saunele finlandeze sau cele cu infraroșu. Dacă nu, noi suntem aici pentru a te ajuta să determini ce tip e potrivit pentru tine.

Pentru o experiență autentică, tradițională, sauna finlandeză este ideală. În acest tip de saună, rocile sunt încălzite electric, astfel creând un mediu cald și uscat. În același timp, peste roci se poate turna apă pentru umidificare prin aburi și eventual aromaterapie. Trebuie să aștepți între 20 și 35 de minute pentru ca o saună finlandeză să ajungă la temperatura dorită și mai multă electricitate este folosită decât în cazul unei saune prin infraroșu, în care se transpiră mai puțin și temperatura e mai joasă.

La saunele prin infraroșu, nivelul de umiditate nu se poate controla. Pe de altă parte, acestea se încălzesc mult mai repede decât cele finlandeze, necesitând temperaturi mai mici, iar metoda de încălzire este diferită. Din moment ce acest tip de saună nu folosește neapărat căldură, ci lumina infraroșie pentru a face corpul să transpire, poți începe să folosești sauna imediat ce o pornești.

Înăuntru vs. afară


Atunci când îți cumperi o saună, este important ca spațiul în care va fi montată să fie pregătit corespunzător. Pentru asta trebuie să iei în considerare beneficiile și dezavantajele saunelor de interior și de exterior.

Dacă ai prefera o saună în interiorul casei, asigură-te că ai un spațiu liber cu acces la baie pentru a putea intra ușor în duș după saună. Deși în interior nu mai este nevoie de construirea unei fundații, trebuie să ai atât un sistem de ventilație bun, cât și scurgeri.

În schimb, saunele de exterior sunt mai puțin restricționate de spațiu. În mod uzual, ele sunt instalate lângă o piscină sau în grădină, dar construirea lor necesită mai multă muncă, având nevoie de o fundație, izolare termică, electricitate și apă.

Mic vs. mare


Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare este mărimea grupului de oameni care vor folosi sauna. Evident, o familie mare căreia îi plac experiențele împărțite cu cei dragi va opta pentru o saună mai mare decât un cuplu cu o fire mai retrasă.

Dacă ți-ai făcut o idee despre ce tip de saună ți-ai dori, ți-am pregătit selecția noastră de saune de la Wellis. Toate sunt făcute din lemn de pin Hemlock canadian, rezistent la pete și mucegai, și au speakere și conectivitate Bluetooth pentru ca momentele tale de relaxare să fie acompaniate de muzică. Găsește-ți preferata și comand-o online de la Novambient!