Blog

Finisaje ideale pentru amenajări în stil scandinav

Finisaje ideale pentru amenajări în stil scandinav

Designul interior scandinav se concentrează pe menținerea încăperilor cât mai simple, aerisite, în stil minimalist. Acestea mizează pe funcționalitatea camerei, în detrimentul decorațiunilor excesive și se remarcă prin culorile și spațiile deschise, în tonuri neutre, cât mai apropiate de cele din natură. Texturile de lemn și finisajele luminoase predomină acest stil de amenajare și sunt totodată elementele care aduc frumusețea nordică în orice încăpere abordează stilul scandinav. Dacă îți dorești să abordezi acest stil în amenajarea propriei case, am pregătit pentru tine câteva idei de gresie, faianță și parchet care îți vor aduce inspirația necesară pentru redecorare.

Parchet pentru sufragerii minimaliste

Parchetul cu aspect de lemn este un must-have al caselor inspirate de această estetică. Textura de lemn este o modalitate de a adăuga căldură ambientului asupra căruia te-ai decis. Recomandările noastre pentru living sunt Stejar Harmony și Stejar Biscuits Grande. Primul dintre acestea, Stejar Harmony, este un parchet triplu stratificat, ușor de întreținut, în ciuda nuanței deschise. Parchetul Barlinek e prelucrat din lemn natural, conturând astfel o atmosferă cu totul specială și primitoare zonei din living. Mobilierul clasic, modern sau minimalist va fi în perfectă armonie cu acest parchet, simplu de integrat într-o multitudine de încăperi. Cel de-al doilea, parchetul Stejar Biscuits Grande este de asemenea triplu stratificat, însă nuanța sa este mai rece și mai neutră. Îl poți asocia cu mobilier gri, cu accente de culoare precum navy blue, verde, galben sau chiar negru, pentru un touch industrial.

Parchet pentru dormitoare odihnitoare

În încăperea în care dormim, există o serie de decizii care pot crea și influența acea atmosferă perfectă pentru relaxare. Alegerea patului, a decorațiunilor sunt relevante, însă parchetul este și el cel care dă tonul întregului ansamblu. Un sfat pentru a obține o încăpere modernă și luminoasă, este să eviți combinațiile de culori foarte intense, stridente și asocierea prea multor texturi și materiale diferite. Aceste elemente încarcă vizual spațiul, iar în stilul scandinav totul gravitează în jurul simplității. Optează pentru un parchet din plăci mari, triplu stratificat, cum este Stejar Cappuccino Grande de la Barlinek. E durabil, rezistent, și irezistibil grație culorii delicate de alb – crem.

Opțiuni de finisaje pentru bucătării inspirate

Asocierea faianței albe cu decorațiunile în tonuri de maro, bej, crem și gri creează un efect vizual liniștitor și relaxant. Faianța Dutton de la Baldocer are un model delicat, ușor ieșit în relief, care adaugă o dinamică aparte ambientului. Modelele 3D sunt o idee bună la care poți apela în amenajări, acestea reușind să creeze senzația de apropiere a spațiului cu omul. Pe de altă parte, faianța Riga Realonda reprezintă o alegere excelentă pentru iubitorii de culoare, care vor să abordeze stilul scandinav, dar vor să păstreze în același timp o parte din personalitatea lor radiantă. Faianța este deosebită, fiind compusă din plăci distincte. fiecare având propria sa paletă coloristică. Poate fi folosită atât pentru pereții de accent din bucătărie, cât și pentru livinguri moderne sau detalii în podele, întrucât este disponibilă și în varianta de gresie.

Baie - idei de faianță și gresie și faianță

Optând pentru gresie și faianță albă, te poți juca cu restul detaliilor din baie. Poți alege un lavoar expresiv, într-o nuanță vibrantă și, în special, poți completa tot decorul cu elemente din lemn și plante naturale, specifice acestui stil de amenajare. Iată doar un exemplu, creat cu ajutorul faianței Rombic White.

Odată reîmprospătat decorul locuinței, descoperă și cum te poți bucura de relaxare întreaga iarnă, în confortul casei tale - în articolul următor