Blog

9 idei de amenajare a bucătăriei open space

9 idei de amenajare a bucătăriei open space

Un living cu bucătărie open space are avantajul că-ți permite să petreci mai mult timp alături de cei dragi, dar și să-ți întreții invitații. În plus, un open space e ideal dacă vrei să fluidizezi traficul din casă și să ai parte de mai multă lumină în timpul zilei.

Indiferent că vrei să recompartimentezi locuința actuală sau te muți într-un loc nou, în acest articol vei găsi inspirație pentru o amenajare de poveste. Descoperă 9 idei de amenajare a unei bucătării open space!

Bucătărie open space la casă

Dacă locuiești la casă, atunci ai mai multă libertate în ce privește configurarea livingului cu bucătărie open space. Printre lucrurile de care să ții cont se numără felul în care bate lumina în timpul zilei și detaliile structurale ale locuinței. Citește mai departe pentru a afla cum să te bucuri de acestea!

1. Profită de lumina naturală



Direcția luminii naturale variază de-a lungul zilei. Încearcă să-ți dai seama cum ar fi cel mai avantajos mod în care să poziționezi ferestrele astfel încât să profiți de razele soarelui cât mai mult timp și să prinzi jocul de culori al crepusculului, fie că e vorba de asfințit sau răsărit.

În plus, în cazul în care ai și o terasă, încearcă să o conectezi de bucătăria open space cu uși de sticlă culisante. Efectul va fi impresionant, iar pe timpul verii va fi o adevărată plăcere să iei masa fie înăuntru, fie afară.

Nu în ultimul rând, dacă arhitectura casei ți-o permite, ia în considerare adăugarea unor lucarne. Pe lângă faptul că farmecul lor e incontestabil, te vei bucura de și mai multă lumină în timpul zilei.

2. Evidențiază detaliile structurale



Detaliile structurale, așa cum sunt bârnele și tavanele boltite ar trebui să fie starurile livingului tău open space. Asigură-te că acestea ies în evidență prin culori contrastante cu fundalul. Astfel vei asigura coeziunea spațiului.

În plus, optează pentru candelabre bogate și vei obține un design care amintește de tavanele catedralelor în stil gotic.

3. Compartimentează cu uși de sticlă

Dacă vrei ca uneori să existe totuși o delimitare între spațiul livingului și cel al bucătăriei în open space, atunci alege să compartimentezi cu uși de sticlă. Astfel nu vei pierde din lumina zilei și vei putea găti în voie.

Optează pentru uși din sticlă în stil art deco dacă ești fan al acestui tip de amenajare. Decorațiunile metalice ale geamurilor cu siguranță vor fi de efect!

4. Asortează șemineul cu spațiul dintre blat și cabinete



Asigură coerența spațiului prin artificii care fac cele două zone să „rimeze” vizual. Spre exemplu, ai posibilitatea să alegi aceeași ceramică pentru șemineu și pentru spațiul dintre blat și cabinete, numit și backsplash. Ai la dispoziție o multitudine de modele de faianță dintre care să alegi, de la cele potrivite stilului bohemian, până la cele pentru amenajări minimaliste.

Dacă-ți dorești să plusezi efectul wow, atunci optează pentru mozaic pentru șemineu și backsplash. Poți alege unul sidefat, cu formă atipică, pentru o influență art deco, sau unul alcătuit din piese din nuanțe diferite, pentru a evidenția jocul culorilor.

5. Fă din spațiul de depozitare un perete invizibil

Dacă-ți dorești ca cele două spații să comunice într-un mod elegant, atunci optează pentru rafturi minimaliste din podea până-n tavan. Acestea vor deschide vizual spațiul și vei avea ocazia de a-ți etala atât vesela de colecție, cât și suvenirurile din călătorii.

Bucătărie open space într-un apartament

Ceramica, chiuvetele și bateriile obiectelor sanitare sunt elemente cheie pentru amenajarea unei bucătării moderne. Însă, în cazul în care ai de a face un cu open space, există mai multe lucruri pe care să le iei în considerare. Lasă-te inspirat de ideile noastre de amenajare a unui apartament open space!

6. Încorporează electrocasnicele

Dacă-ți dorești o amenajare clean, atunci alege electrocasnice încorporabile. Acestea sunt potrivite atât unei amenajări minimaliste, cât și uneia inspirate din stilul scandinav sau japonez. În ce privește chiuveta, alege un model care să se potrivească din punct de vedere cromatic cu blatul, astfel încât să nu existe nicio discontinuitate vizuală.

7. Ascunde spațiile de depozitare

Spațiile de depozitare pot fi „deghizate” astfel încât să se confunde cu pereții. Așadar, alege cabinete înalte care să căptușească zona bucătăriei și care să nu aibă mânere sau butoni la vedere. Vei vedea că spațiul va părea foarte aerisit, mai ales în cazul în care spațiile de depozitare au o nuanță apropiată de cea a pereților.

8. Optează pentru uși de sticlă culisante



Dacă-ți dorești să ai posibilitatea de a închide la nevoie open space-ul, cea mai bună soluție este să adaugi uși de sticlă culisante. Astfel, mirosurile din spațiul dedicat bucătăriei nu vor pătrunde în zona livingului, iar încăperea va rămâne la fel de lumioasă.

9. Creează continuitate prin intermediul podelei

În cazul în care ții la unitatea spațiului și-ți dorești ca acesta să pară chiar mai mare decât este deja, atunci poți să creezi continuitate cu ajutorul podelei. Alege același model de gresie pentru întreaga suprafață a open space-ului. Pentru mai mult confort în spațiul de relaxare, poți adăuga un covor într-o nuanță similară gresiei preferate.

Oricare ar fi configurația din casa ta, nu uita să-ți urmezi instinctul atunci când vine vorba de echilibrul cromatic și de combinarea texturilor. Urmează sfaturile noastre și sigur vei reuși să obții o amenajare demnă de paginile unei reviste de design interior!