Blog

4 idei pentru crearea unui perete de accent  în baie

4 idei pentru crearea unui perete de accent în baie

Un perete de accent în baie poate fi creat prin mai multe mijloace, însă soluția cea mai durabilă și mai ușor de întreținut o reprezintă ceramica, mai precis mozaicul și faianța. De aceea ți-am pregătit patru idei care să te inspire în amenajarea unei băi despre care merită să povestești. Descoperă-le în rândurile de mai jos!

1. O baie în stil boem

Dacă visezi la o baie boemă cu un perete de sticlă lângă care să se afle o cadă freestanding, atunci cu siguranță trebuie să arunci un ochi peste faianța Michiq de la Baldocer. Chiar dacă privirea e atrasă în primul rând de peretele de sticlă, acest lucru nu înseamnă că nu mai poți crea încă un centru de interes.

Sfatul nostru este să alegi o faianță neutră pentru ceilalți doi pereți, astfel încât toate elementele de decor în stil boem pe care le vei alege să iasă în evidență. Poți opta pentru tabureți din ratan, oglinzi cu marginea din răchită împletită, plante iubitoare de umiditate în ghivece cu modele boho și perne decorative cu pattern-uri în același stil.

2. O baie în care elementele cromate joacă rolul principal

În cazul în care-ți plac elementele în nuanța cromului, atunci o astfel de amenajare e pentru tine! Indiferent că vrei să-ți dotezi baia cu unul sau două lavoare, îți recomandăm să creezi din această zonă o axă de simetrie. Păstrează centrul peretelui care găzduiește oglinda și lavoarele într-o nuanță neutră și punctează extremitățile sale cu mozaic Charm de la Dune.

Îți garantăm că efectul va fi unul dramatic! Oriunde-ți va pica privirea atunci când intri în baie, jocul de sclipiri și de lumini îți va fura ochii. Nu doar atât, dar un astfel de perete de accent va merge mână-n mână atât cu un design contemporan, cât și cu unul în stil clasic. Așadar, fie că preferi baterii pentru lavoar în stil vintage sau în stil modern, felul în care alegi să amenajezi rămâne în totalitate alegerea ta.

3. O baie cu duș de tip walk-in

Baia ta permite o amenajare cu un duș generos de tip walk-in? Perfect! În acest caz, tot ce trebuie să faci este să folosești pereții dușului pentru a aduce puțină culoare în această încăpere. Alege mozaicul Mini Fish Scale Bora pentru un „touch” art deco.

În cazul în care vrei să amplifici acest efect spectaculos, atunci adaugă o oglindă de dimensiuni mari, care să reflecte piesele delicate în forma solzilor de pește. Bineînțeles, poți opta și pentru alte modele de mozaic, ori pentru alte culori ale aceluiași model.

4. O baie în care oglinda este centrul de interes

O oglindă rotundă e ideală pentru a da un farmec aparte peretelui de accent din baie, orice culoare preferi pentru mozaic. Poți alege verdele regal al mozaicului Bottany Capri în combinație cu auriul, iar dacă preferi un finisaj cromat, atunci te sfătuim să optezi pentru ceramică de culoare albastră sau neagră.

Armonizarea obiectelor de decor este un element-cheie în acest caz. De aceea îți recomandăm să alegi un lavoar oval sau rotund, o baterie cu formă arcuită și corpuri de iluminat cu globuri.

Sperăm că ți-ai găsit inspirația pentru amenajarea unui perete de accent în baia ta. Dacă încă nu ești hotărât, atunci te așteptăm în showroom pentru a vedea „pe viu” materialele pe care le poți folosi pentru a transforma această încăpere!