Blog

Ce pattern să alegi pentru faianța dreptunghiulară

Ce pattern să alegi pentru faianța dreptunghiulară

Primul pas în crearea designului tău interior constă în alegerea ambianței pereților și a podelelor, baza care dictează direcția întregii amenajări interioare. Plecând de la cele două, poți crea camere artistice în adevăratul sens al cuvântului, poți crea iluzii optice și modele unice de design. 


Faianța face parte din categoria finisajelor care nu influențează doar calitatea lucrării, ci și conceptul de design al amenajării. Disponibile în nenumărate forme, nuanțe și texturi, plăcile de faianță îți oferă libertate maximă în exprimarea stilului personal. 


Plăcile dreptunghiulare de faianță sunt foarte versatile, fiind adesea folosite pentru crearea unor patternuri sau modele de design inedite. Dacă ești în căutare de inspirație, te ajutăm să vizualizezi designul perfect al faianței tale. Iată câteva dintre cele mai populare patternuri. 


1. Herringbone

Modelul Herringbone se află printre cele mai populare alegeri în amenajările interioare, fiind compus din plăci dreptunghiulare dispuse în zig-zag. Acest model clasic se potrivește atât plăcilor înguste de faianță sau gresie, cât și celor cu lățime mai mare. 


2. Chevron

Foarte asemănător cu stilul Herringbone, stilul Chevron presupune plasarea bucăților de faianță pe diagonală, la un unghi de 45°. Pentru realizarea acestui stil aveți nevoie de plăci înguste de faianță, special concepute pentru crearea acestui design.

3. Cross Hatch

Un fel de croșetare din plăci de faianță, modelul Cross Hatch respectă regula una pe față, una pe dos în ceea ce privește amplasarea plăcilor, plasând plăcile ceramice pe rând, atât pe verticală, cât și pe orizontală.

4. Stacked

Modelul Stacked se traduce printr-o simplă stivuire a plăcilor ceramice, un design simplu, potrivit oricărei amenajări interioare. Se creează linii drepte, cu aspect modern, un clasic ce dăinuie peste timp. 


Model Stacked - Orizontal



Model Stacked - Vertical

5. Running Bond

Poate cel mai popular pattern, modelul Running Bond se aseamănă stilului de aranjare a cărămizilor, dar și cunoscutului model „Subway tile look”. Este alegerea clasică în rândul cafenelelor și restaurantelor care adoptă un design industrial, un model clasic și ordonat care nu se demodează niciodată.

Sperăm că te-am inspirat să creezi modele inedite! Intră pe www.novambient.ro pentru mai multe detalii despre plăcile ceramice dreptunghiulare.