Blog

Ce tip de oglindă să alegi pentru baia ta?

Ce tip de oglindă să alegi pentru baia ta?

Chiar dacă pare un simplu element funcțional al băii, oglinda face parte și din categoria elementelor de decor care dictează întregul stil al amenajării. De cele mai multe ori, nu dăm prea mare importanță alegerii oglinzii pentru baie, însă este important ca aceasta să facă parte din schița de planificare a băii. Astfel, fiecare obiect va avea un loc prestabilit și te vei putea ocupa de amenajarea băii fără a fi nevoie să iei decizii pripite.

Oglinzile reflectă lumina în întreaga cameră, lăsând impresia unui spațiu mai mare. Așadar, forma și dimensiunea oglinzii trebuie alese în concordanță cu tipul camerei în care aceasta urmează a fi amplasată. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de oglinzi pentru baie!

1. Oglinda rotundă

În ultimii ani, oglinzile rotunde au devenit din ce în ce mai populare, în special datorită versatilității de care dau dovadă. Se încadrează perfect atât în băile cu design modern, cât și în cele cu design clasic, fiind potrivite oricărui tip de încăpere, indiferent de dimensiuni.

2. Oglinda pătrată

O alegere clasică, cu care poți merge la sigur atunci când îți amenajezi baia, poate fi amplasarea unei oglinzi pătrate. În general, oglinzile pătrate au dimensiuni mici spre medii, fiind alegerea perfectă pentru băile mici cu design modern.

3. Oglinda asimetrică

Dacă îți dorești să ai parte de o amenajare inedită, poți alege o oglindă de baie cu formă asimetrică. În această categorie nu intră doar modelele extravagente, precum cel de mai jos, ci și mozaicurile din oglinzi mai mici care oferă dimensiune întregului perete pe care sunt amplasate.

4. Oglinda cu sistem de iluminare

Majoritatea modelelor de oglinzi care se vând astăzi pe piață au incluse opțiunea de iluminare prin LED, datorită importanței pe care lumina o are în baie. Poți opta pentru modele cu becuri LED ambientale care reflectă lumina pe toată suprafața peretelui sau pentru modele simple, cu lumini integrate în interiorul oglinzii.

5. Oglinda cu dulap de depozitare

În băile în care spațiul este limitat, poți opta pentru fie pentru un dulap de depozitare cu oglindă anexată ușii, precum cel de mai jos, fie pentru dulăpioare simple cu oglindă ataștă.

Indiferent de modelul ales, oglinda va aduce cu siguranță un plus de splendoare băii tale. Sperăm că acest articol ți-a fost de folos, iar acum vei putea alege cu ușurință oglinda perfectă pentru baia ta. Pentru mai multă inspirație, descoperă toate produsele pe www.novambient.ro!