Blog

Ce finisaje sunt compatibile cu încălzirea în pardoseală?

Ce finisaje sunt compatibile cu încălzirea în pardoseală?

Încălzirea în pardoseală este o bună alternativă la sistemul clasic, cu radiatoare. O podea caldă sporește relaxarea, amplificând bucuria oricărei experiențe acasă. În plus, confortul termic crescut și consumul redus de resurse fac din acest sistem unul tot mai apreciat de către proprietari.

Acest sistem de încălzire se instalează sub nivelul podelei, cu sau fără turnarea unei șape, iar finisajul – gresie sau parchet – se montează deasupra. Iată ce trebuie să știi înainte de a alege această opțiune.

Combinația de podea placată cu gresie și încălzire în pardoseală este una dintre cele mai confortabile. Plăcile ceramice au mare conductivitate termică, temperatura lor și a camerei crește rapid atunci când este nevoie. Încăperea are un ambient plăcut, iar curățenia este ușor de asigurat. În plus, plăcile ceramice sunt disponibile într-o mare varietate estetică: de la aspectul de marmură la cel de lemn, gresia poate împrumuta deisgnul oricărui material sau poate, pur și simplu, să reflecte stilul tău personal.

Ține cont, totuși, de faptul că gresia are un grad de dilatare aproape nul, prezentând riscul de a se fisura în timp. Plăcile porțelanate tind să fie mai rezistente termic, de aceea sunt mai indicate.

Dacă înclini mai degrabă către parchet, cel din lemn este cel mai compatibil cu încălzirea în pardoseală. Natural și flexibil, lemnul se poate dilata și contracta fără probleme, astfel că riscul de a se fisura e minim. Pentru eficiență maximă, respectă recomandările specialiștilor: evită modelele din fag sau arțar, ține cont că grosimea plăcilor trebuie să nu depășească 1,8 cm și alege mai degrabă parchet dublu sau triplu stratificat.

Orice variantă ai alege, avem soluții pentru toate provocările pentru ca tu să te bucuri de o casă confortabilă și elegantă!