Blog

Spune-mi cum e baia ta ca să-ți spun ce fel de cadă îți trebuie

Spune-mi cum e baia ta ca să-ți spun ce fel de cadă îți trebuie

Deși printre cele mai mici încăperi din casă, baia este un spațiu foarte important. Aici este esențial să te simți relaxat, să te eliberezi de grijile și experiențele unei zile pline. Dacă îți place să te răsfeți în cadă, dar nu știi ce s-ar potrivi cel mai bine în baia ta, iată câteva idei care să te ghideze.

Căzi încastrabile

Dacă ai o baie de mici dimensiuni? Probabil că o cadă încastrabilă e opțiunea ideală.

Căzile din această categorie sunt, în general, de dimensiuni reduse și au un design ce se integrează plăcut în spațiu. Ele sunt însoțite de o mască aplicată, ce maschează instalațiile, sau pot fi chiar închise cu zidărie. Înainte de montarea ei este important ca pereții și pardoseala să fie hidroizolați. Faianța se montează imediat după instalarea căzii, până în buza ei, pentru a obține un aspect curat.

Căzile încastrabile pot fi realizate dintr-o varietate de materiale. Vei întâlni frecvent căzi din acrilic și fibră de sticlă, dar există și modele din fontă și oțel. Accesoriile de montaj vin, de regulă, la pachet cu produsul comandat.

Căzile freestanding

Dacă spațiul din baia ta o permite, te poți orienta către o cadă freestanding. În această categorie vei găsi căzi complet detașate de pereți, cu toate cele patru laturi expuse. Ele au capacitatea de a deveni punctul focal al unei băi, remarcându-se prin design și conferind spațiului un aspect premium.

Cada freestanding se instalează spre finalul procesului de reamenajare, atunci când se montează și celelalte obiecte sanitare. Dacă ai decis că vei instala acest tip de cadă, poziția scurgerii este foarte importantă: ea trebuie să se potrivească perfect cu poziția căzii. Verifică înainte dacă dimensiunile obiectului permit ca acesta să încapă pe ușa băii, pentru a evita surprizele.

Înainte de a lua decizia finală cu privire la cadă, măsoară cu atenție baia și explorează oferta noastră de produse. Te va inspira să faci cea mai bună alegere!